Praktische informatie

Praktische informatie

Hiep-Hoi kindervakantieweek wordt jaarlijks gehouden in de laatste week van de zomervakantie. Het Hiep-Hoi terrein (ook wel evenemententerrein) is gelegen tussen de Ijsweg 9 (Scouting) en de Otterweg 27 (ontmoetingscentrum) in Beek en Donk.

Hiep-Hoi kindervakantieweek is voor kinderen vanaf groep 1 tot en met groep 8 op de basisschool. Inschrijven kan via onze inschrijfavonden, deze worden ergens begin maart gehouden en vooraf aangekondigd op onze website, Facebookpagina én in de Mooi Laarbeek krant. Als deze inschrijfavonden geweest zijn openen we de inschrijvingen ook online op onze website. Dit is meestal rond eind maart.

Bij Hiep-Hoi is er geen inschrijvingslimiet. Je kunt je kind als laatste optie zelfs nog komen inschrijven op maandagochtend wanneer de Hiep-Hoi week begint. Mocht dit nodig zijn, meld je dan op de maandagochtend dat de Hiep-Hoi week begint om 08:30 bij de blokhut van de scouting bij iemand van het bestuur in een roze poloshirt. Dan kun je je kind(eren) alsnog inschrijven, hierbij moet het inschrijfgeld wel direct worden betaald.

Let op: Bij inschrijvingen op maandagochtend in de blokhut hanteren wij een duurder tarief dan bij de online inschrijvingen op de website! Ook kunnen we bij een inschrijving op maandagochtend GÉÉN rekening houden met voorkeur voor vriendjes of vriendinnetjes. We plaatsen je kind(eren) in de groep(en) waar plek is, om de groepsgrootte zo gelijk mogelijk te houden.

Vanaf de eerste klas op de middelbare school, kun je niet meer deelnemen als kind, maar mag je bij Hiep-Hoi vrijwilligerswerk komen doen als bijvoorbeeld leiding van een groepje. Ook is het mogelijk om bij Hiep-Hoi een maatschappelijke stage te doen (vermeld dit dan op het inschrijfformulier voor vrijwilligers).

De tijden van de week zijn:
Maandag: 9:30 t/m 16:00uur.
Dinsdag: 9:30 t/m 16:00uur.
Woensdag: 9:30 t/m 16:00uur.
Donderdag: Onderbouwkinderen 9:30 t/m 16:00uur & Bovenbouwkinderen 9:30 t/m +/- 23:00uur.
Vrijdag: 9:30 t/m +/- 14.30uur (aansluitend afsluiting met groot kampvuur).

 

Programma

Binnen ons programma houden we rekening met de allerkleinsten en zorgen we voor de onderbouw vaak voor een iets aangepast programma ten opzichte van de bovenbouw. Zo blijft het ook leuk en haalbaar voor de kleintjes. Op donderdagavond is er speciaal voor de bovenbouw een avondprogramma. De activiteiten tijdens de week zijn ieder jaar verschillend, denk aan o.a. hutten bouwen, speurtocht, spooktocht, zeskamp of een bezoek aan de bossen. Op donderdagavond is er speciaal voor de bovenbouwkinderen een avondprogramma. 

Kinderen kunnen zich tijdens de week op een aantal dagen laten schminken in onze schminktent en een begrip tijdens Hiep-Hoi: Clown Dirk brengt ons ook altijd een bezoekje. Hij maakt de mooiste figuren van ballonnen en is altijd in voor een grapje of een praatje.
De week word afgesloten met de prijsuitreiking en natuurlijk niet te vergeten het bekende kampvuur op ons Hiep-Hoi veld.

Tijdens de Hiep-Hoi week worden er veel foto's gemaakt, bij inschrijving van je kind(eren) of als vrijwilliger stem je ermee in dat deze foto's door Hiep-Hoi gebruikt mogen worden. Deze foto's worden na de Hiep-Hoi week gedeeld achter een log-in op onze website. Het wachtwoord hiervoor ontvang je tegen die tijd via e-mail.  

 

Hiep-Hoi keuken

Tijdens de week wordt er door onze aanpakkers in de keuken gezorgd voor een wisselend dagmenu. Er wordt gezorgd voor wat groente en/of fruit in de ochtend, lunch en later in de middag wat lekkers. Er is de hele dag water beschikbaar in onze ranjatent en op bepaalde momenten is daar ook een lekker glaasje ranja te krijgen. Mocht ons menu niet voldoende of niet naar wens zijn, dan adviseren we om extra eten en drinken van thuis mee te geven. Geef dieetwensen vanuit het geloof en allergieën door op het inschrijfformulier. 

 

Informatieboekje

Wanneer de inschrijvingen voor de kinderen gesloten zijn beginnen wij met het rondsturen van onze informatiemail naar de ouders/verzorgers. Ook hebben wij een super gaaf Hiep-Hoi boekje voor de kinderen die meedoen, we streven ernaar om vóór de zomervakantie de Hiep-Hoi boekjes bij alle kinderen bezorgd te hebben. Hierin staan onder andere leuke Hiep-Hoi weetjes, belangrijke informatie, puzzels, kleurplaten en onze dagmenu’s. (Wij werken enkel met vrijwilligers en zijn aangewezen op hun beschikbaarheid dus het zou kunnen dat het bezorgen van het Hiep-Hoi boekje vertraging oploopt en het Hiep-Hoi boekje later tijdens de zomervakantie pas bij je bezorgd wordt). Mocht er één week voor de Hiep-Hoi week nog geen Hiep-Hoi boekje bezorgd zijn, neem dan contact met ons op via ons emailadres. In dit Hiep-Hoi boekje staat alle belangrijke informatie voor de Hiep-Hoi week, lees dit goed door!

 

Vrijwilligers

Vrijwilligers kunnen zich het hele jaar door aanmelden bij Hiep-Hoi. Hiep-Hoi is afhankelijk van een grote hoeveelheid vrijwilligers, daarom zien we ook graag dat ouders mee komen helpen. Als je vrijwilliger bent bij Hiep-Hoi sturen we een paar weken voor de Hiep-Hoi week een informatiemail rond en krijg je van ons ook via de mail het rooster met de planning hoe je bent ingedeeld. Dit wordt ook altijd aangekondigd op onze Facebookpagina. Begin je als vrijwilliger ’s morgens of ben je er de hele dag? Dan wordt je als vrijwilliger wat eerder dan de kinderen op het terrein verwacht, namelijk om 09:00 uur. In de blokhut van de scouting wordt dan uitleg over het programma en de taken gegeven. Begin je later op de dag, meld je dan even in de blokhut zodat je door iemand van het bestuur (in roze poloshirt) naar de juiste plek gestuurd kunt worden. Op het rooster met de planning staan de tijden vermeld bij de activiteiten waarvoor vrijwilligers gevraagd zijn. Ook voor vrijwilligers geldt ons dagmenu en is er (onbeperkt) koffie, thee, water of fris te krijgen in de blokhut. Op vrijdagavond wordt voor de leiding en onze vrijwilligers de week feestelijk afgesloten met ons vrijwilligersfeest, zo willen we vrijwilligers bedanken voor hun inzet tijdens de week. Onder het genot van en hapje, drankje (NIX18) en een gezellig muziekje sluiten we samen de week af! 

 

Social media

Via Facebook en Instagram houden we jullie graag op de hoogte van wat er speelt. We posten hier belangrijke informatie, leuke foto’s, video’s en leuke weetjes! Zeker de moeite om ons te volgen dus!

 

Ophalen

Wanneer er een hele dag gespeeld, getimmerd en gelachen is, is het tijd om naar huis te gaan. Geef als ouder/verzorger duidelijk aan bij de leiding van het groepje van je kind dat je je kind op komt halen en dat hij/zij naar huis is. Wanneer je kind alleen naar huis mag of door iemand anders wordt opgehaald, geef je dit ook duidelijk aan bij de leiding van het groepje.

Is je kind ziek of komt je kind een dag niet door een andere reden? Geef dit dan duidelijk door aan het bestuur! Bij voorkeur via de mail, maar tijdens de Hiep-Hoi week zijn we herkenbaar aan onze roze poloshirts én ook telefonisch bereikbaar (telefoonnummer enkel beschikbaar tijdens de Hiep-Hoi week, deze wordt bekend gemaakt op onze website en Facebookpagina).