Maatschappelijke stage

Zit je op het middelbare onderwijs en ben je op zoek naar een maatschappelijke stage. Zoek dan niet verder. Ook dit jaar kan je stage lopen bij Hiep-Hoi. Je kan je opgeven als leiding van een groepje of voor 1 van de andere activiteiten (zie vrijwilligers)

Tijdens de kindervakantieweek zorgen de vele vrijwilligers ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft. Het is dan ook een gezellige en dolle boel. Je bent actief in de weer met de kinderen en er is tijd voor gezelligheid onder de vrijwilligers.

Van alle vrijwilligers die een maatschappelijke stage lopen wordt verwacht dat zij zich voor 100% inzetten. Je neemt actief deel aan de activiteiten en je zorgt voor een leuke sfeer tijdens de week.

60% van de vrijwilligers bestaat uit jongeren. Je zult met veel leeftijdsgenoten deelnemen aan de kindervakantieweek.

Tijdens de kindervakantieweek is er dagelijks een programma. Wat wordt opgezet door de programmagroep. De organisatie leidt dagelijks de vrijwilligers door het programma. Je begint vaak met een lied en het verhaal van de dag. Daarna vinden diverse activiteiten plaats, tussendoor wat eten en drinken en aan het einde van de dag de afsluiting. Op vrijdag wordt er grandioos afgesloten met een kampvuur. Het programma is rond een thema geschreven en er wordt vaak gestreden om een leuke prijs!

Je kan op verschillende manieren je Maatschappelijke Stage invullen.
Meest voorkomende is als begeleider van een groepje. Je zorgt ervoor dat de kinderen aan de activiteiten mee kunnen doen en je houdt het tijdschema in de gaten. Verder maak je veel lol.
Maar ook als medewerker in de keuken kun je helpen. Je zorgt ervoor dat het eten en drinken voor de kinderen en vrijwilligers gemaakt wordt. Ook zorgt je voor het uitreiken hiervan.
De materialenploeg kan ook altijd hulp gebruiken. Kortom genoeg te doen in de super gave week!

Alle vrijwilligers die maatschappelijke stage komen lopen worden dagelijks verwacht om 9.00 uur. Op de meeste dagen eindigt het programma om 16.00 uur. Er is één avond spel in de week voor de bovenbouw kinderen deze word georganiseerd tussen 18.30 en 23.30 uur en op vrijdag duurt het programma tot +/-17.00 uur.

Bij Hiep-Hoi draai je gemiddeld 40 stage uren. 

Hoe meld je jezelf aan?
Geef op school door dat je de maatschappelijke stage bij Hiep-Hoi wil doen. Als je het formulier en de goedkeuring van school hebt gekregen dan vul je het inschrijfformulier voor vrijwilligers in en stuur je jouw pasfoto naar ons door. Vermeld erbij dat het om maatschappelijke stage gaat!  Hierna wordt er een afspraak gemaakt om de formulieren van school in te vullen. Als deze procedure is doorlopen dan pas is je aanmelding definitief en kan je meedoen aan Hiep-Hoi.
Wees er snel bij, zodat je op tijd alles geregeld hebt.


Let op!!! Noteer duidelijk bij het inschrijfformulier dat je een masser bent! Dit om verwarring te voorkomen! 
Achteraf kunnen wij niks meer beteken voor je. 

Heb je nog vragen of wil je meer weten over Hiep-Hoi? Laat het ons weten.

Ben jij er ook bij deze zomer???