Maatschappelijke stage

Zit je op het VMBO, praktijkonderwijs, HAVO of VWO en ben je op zoek naar een maatschappelijke stage. Zoek dan niet verder. Ook dit jaar kan je stage lopen bij Hiep-Hoi. Je kan je opgeven als leiding van een groepje kinderen of voor 1 van de andere activiteiten.

 

Hiep-Hoi zorgt er elke jaar voor dat de basisschoolkinderen van Beek en Donk tijdens de zomervakantie allerlei leuke activiteiten kunnen doen. De organisatie bestaat uit een bestuur, een programmagroep, een coördinatie, een materialengroep en een keukengroep. Samen zorgen zij ervoor dat de week op rolletjes loopt.

 

Tijdens de kindervakantieweek zorgen de vele vrijwilligers ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft. Het is dan ook een gezellige en dolle boel. Je bent actief in de weer met de kinderen en er is tijd voor gezelligheid onder de vrijwilligers.

Van alle vrijwilligers die een maatschappelijke stage lopen wordt verwacht dat zij zich voor 100% inzetten. Je neemt actief deel aan de activiteiten en je zorgt voor een leuke sfeer tijdens de week.

60% van de vrijwilligers bestaat uit jongeren. Je zult met veel leeftijdsgenoten deelnemen aan de kindervakantieweek.

 

Tijdens de kindervakantieweek is er dagelijks een programma. Wat wordt opgezet door de programmagroep. De organisatie leidt dagelijks de vrijwilligers door het programma. Je begint vaak met een lied en het verhaal van de dag. Daarna vinden diverse activiteiten plaats, tussendoor wat eten en drinken en aan het einde van de dag de afsluiting. Op vrijdag wordt er grandioos afgesloten met een kampvuur. Het programma is rond een thema geschreven en er wordt vaak gestreden om een prijs.

 

Je kan op verschillende manieren je Maatschappelijke Stage invullen:

  1. Als begeleider van een groepje. Je zorgt ervoor dat de kinderen aan de activiteiten mee kunnen doen en je houdt het tijdschema in de gaten. Verder maak je veel lol.

  2. Als medewerker in de keuken. Je zorgt ervoor dat het eten en drinken voor de kinderen en vrijwilligers gemaakt wordt. Ook zorgt je voor het uitreiken hiervan.

 

Alle vrijwilligers worden dagelijks verwacht om 9.00 uur. Op de meeste dagen eindigt het programma om 16.00 uur. Afgelopen jaren is er één avond spel georganiseerd tussen 18.30 en 23.30 uur en op vrijdag duurt het programma tot +/-17.00 uur.

Bij Hiep-Hoi draai je gemiddeld 40 stage uren. Dit is voor de meeste scholen voldoende.

 

Hoe meld je jezelf aan?
Geef op school door dat je de maatschappelijke stage bij Hiep-Hoi wil doen. Als je het formulier en de goedkeuring van school hebt gekregen dan vul je het inschrijfformulier voor vrijwilligers in en voeg daar de jou pasfoto bij. Vermeld erbij dat het om maatschappelijke stage gaat!  Hierna wordt er een afspraak gemaakt om de formulieren van school in te vullen. Als deze procedure is doorlopen dan pas is je aanmelding definitief en kan je meedoen aan Hiep-Hoi.

Wees er snel bij, zodat je op tijd alles geregeld hebt.

Heb je nog vragen of wil je meer weten over Hiep-Hoi? Laat het ons weten.

Ben jij er ook bij deze zomer???