Geschiedenis van Hiep-Hoi

Hiep Hoi is opgericht in 1962 op een zondagmorgen bij Tina en Cor Goossens samen met Kees Konings, destijds kapelaan van de H.Michaëlkerk.

Ze werden ondersteund door een aantal vrijwilligers: Nellie Jansen-v.d.laar, Tini Penninx, Ton Prüst, John Rooijakkers, Annemie Prüst-Benjamins, Maria den Burger-van Gemert en Ton Renders. Later toen Kees Konings werd overgeplaatst naar Someren, is de huidige pastor Jan Engels erbij gekomen. Natuurlijk kwam daar later ook nog leiding bij. Namen van hen kunnen we niet noemen, want dan gaan we zeker namen vergeten.

De kindervakantieweken werden georganiseerd voor de jeugd die minder bedeeld was en niet op vakantie konden. De naam HiepHoi is ontstaan toen het eerste aanplakbiljet (dat was toen oud behang) werd opgehangen. De kindervakantieweken omvatte destijds 3 weken. Er werd elke dag op pad gegaan en in de laatste week liep men de avondvierdaagse. De laatste avond was dan bij aankomst één grote bloemenzee, het was eigenlijk net de vierdaagse in Nijmegen, maar dan in het klein. Het vertrekpunt was de oude Pastorie aan het Heuvelplein, elke morgen om 09.00 uur. De kosten bedroegen destijds hfl. 0,25 per dag. Er werd overal te voet naar toe gegaan; naar de speeltuin op D’n Heikant, De Jan Miekesberg, Stiphoutse en Lieshoutse bossen. Naar de speeltuin in Wanroy ging men met de bus, de grote jongens gingen dan met de fiets. Om de kas te spekken werden er geldinzamelacties gehouden door langs de deur te gaan met pennen e.d.